Saturday, 20 April 2013

~ drama daripada novel ~

sekarang ni banyak giler novel2 yang diadaptasi dari novel, even dah jadi trend agaknya. tapi aku xkisah pun, sebab sekurang-kurangnya ada la citer menarik untuk di tonton. kalau dulu drama yang ada aku kurang tonton.
 
tapi la kan, bagi aku antara drama yang diadaptasi dengan novel asal aku lebih suka baca novel asal lagi.. huhu. kalau family aku sibuk tengok drama, aku plak sibuk baca balik novel dia. pastu kitaorang banding la plot yang asal dalam novel dengan plot dalam drama tu.

antara sebab aku lebih suka baca novel dari menonton adalah sebab kadang2 pilihan pelakon tak menepati piawaian kesukaan aku.. huhu. kadang2 bila hero atau heroine yang aku tak minat dijadikan watak utamanya, ia akan menghilangkan mood aku nak baca novel 2.

aku ni penggemar kumpul novel taw, nak kata banyak sangat tu tak lah cuma sekarang ni aku dah tak ada tempat nak letak novel ni. nampaknya tak lama lagi aku kena beli rak buku baru la untuk susun nove2 aku tu. kadang2 member2 aku merungut yang aku ni suka sangat beli novel sampai makan pun kurang. tapi aku balas la balik cakap yang tu memang dah minat aku, hobi aku n passion aku so aku memang tak boleh nak buat apa dah. korang nak tengok tak koleksi novel aku, tapi ni cikit je la sebab ni gambar yang aku ambik masa sem berapa dah aku pun lupa. sekarang ni aku dah sem last so dah banyak la bertambah.


hahaha..cikit je kan, orang lain dah banyak dah. jeles aku tengok orang lain dah banyak novel ni. sekarang ni misi aku nak beli novel2 baru yang dah lama aku skodeng.. I Love Novel Changlun ko tunggu la kedatangan aku tak lama lagi...

p/s: harap2lah novel yang aku nak tu cepat sampai lau tak dok teringat2 je, orang lain dah boleh peluk dah..huhu

~ what are words by Chris medina ~

video
one of my feberet song.. lagu ni ada nilai2 sentimental dia yg tersendiri, ia mengisahkan kasih sayang seorang lelaki terhadap isteri dia. dia sanggup hidup bersusah payah jaga isteri dia yang sakit teruk. cuba hayati lirik lagu dia, banyak yang boleh menyentuh hati kita, even ianya terasa dekat dihati...

 " lirik lagu what are words"

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
Anytime you whisper my name, you’ll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I’m meant to be where I am
And I’m gonna be
Standing right beside her tonight

And I’m gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don’t mean them
When you say them
What are words
If they’re only for good times
Then they don’t
When it’s love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we’re gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I’ll be there
And I’m gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most
I’m forever keeping my angel close 

p/s: best kan kalau ada orang sayang kita camni..

Friday, 19 April 2013

~sepupuku kaween retiss..hehee~


haha..gempak g2 tajuk dia.. akhirnya sampai dah jodoh sarah..tapi paling xsangka kaween dengan artis nasyid..papepun dah jodoh.. tahniah la sarah n halim..semoga kekal sampai ke akhir hayat