Saturday, 30 March 2013

~mom you are the number one for me~


video

"mum, you are the number one for me"
 don't know why tonight i miss my mum very much.. it is because she's near but i can't see her or because it's nearer to the time i get home for my midsemester break. but no matter what, i still love her very much.

~this songs for u mum~

mom i'm grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face everyday

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told u lies
and now it's time for you to rise
 for all the things you sacrificed

oooh
if i could turn back time rewind
if i could make it undone i swear that i would
i would make it up to you

mom i'm grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face everyday

mom i'm grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face everyday

and now i finally understand
that famous line
about the day i'd face in time
coz now i've got a child of mine

and eventhough i was so bad
i've learnt so much from you
and now i'm trying to do it too
love my kids the way you do

oooh
if i could turn back time rewind
 if i could make it undone i swear that i would
i would make it up to you

mom i'm grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face everyday

mom i'm grown up now
and it's not too late
 i'd like to put a smile on your face everyday

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh oh
number one for me

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
number one for me

mom i'm grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face everyday

mom i'm grown up now
 it's not too late
 i'd like to put a smile on your face everyday

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
 number one for me

"the owner of name Zainab binti Zakaria with her beloved hubby and the father me Ismail bin Pit"
 long live for both of you
i love you guys for the rest of my life
insyaalah



Friday, 22 March 2013

~kehilangan~

Al-fatihah kepada kedua2 orang abang senior aku iaitu arwah abang hafeet n arwah abang amy syahrizal. semoga mereka ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman, kedua2nya meninggal tanpa sempat memegang skroll ijazah walaupun telah tamat pengajian mereka. rasa sedih je bila dengar berita pemergian mereka dan xtaw kenapa rasa sayu je, terpikir yang masa mereka dah sampai, kita plak xtaw bila so.

berita pemergian arwah abnag hafeet aku terima ketika cuti sem yang lepas. beliau meninggal akibat xcident selepas balik majlis pengebumian arwah ibu beliau. pemergian beliau 2 hari selepas pemergian ibunya. sungguh tragis. banyak memori bersama beliau, kitaorang pernah la lepak bersama dalam 2 3 kali. tambah2 lagi dia adalah ketua kelab fasilitator kami. masa program bakti siswa di perak kitaorang rapat sangat so macam xpercaya bila dapat berita dia dah xde..

manakala berita pemergian arwah abang amy syahrizal plak kitaoarng terima semalam. sebelum ni dia nampak sihat je n langsung xsangka yang dia menghidap masalah jangkitan kuman dalam paru2. dia juga sangat aktif dalam sukan terutama bola sepak. walaupun kitaorang xlah rapat sangat dengan dia, tapi still terasa pemergiannya sbb dia juga adalah salah sorang dari fasi kami.

pemergian diorang berdua ini mengingatkan aku bahawa hidup kita ni singkat je n bila2 masa je ajal kan menjemput kita. terpikir jgak aku adakah amal ibadat aku aku selama ni diterima oleh allah, sempurna ke tidak solat aku, sempat ke tidak aku berbakti kepada kedua2 ibu bapa aku dan macam2 lagi.

~jodoh oh jodoh~

bercakap tentang jodoh ni sangatlah complicated.. tetiba je arini rasa blurr bila dengar dua tiga ari lagi sepupu2 dah nak kawen..terfikir gak bila la jodoh aku nak sampai ni, padahal pakwe pun xpernah ada.hehe.. orang lain sibuk bercakap pasal pak we sini-sana, sedangkan kita boleh dengar je..

bagi aku nak cari orang yang betul2 sesuai dengan kita ni bukanlah senang, sebab dia yang akan berkongsi hidup dengan kita sehingga akhir hayat kita atau dia. kalau salah cari meranalah hidup. selain tu kita kena pikir yang kawen ni kalau boleh untuk sekali je seumur hidup dan bukan juga untuk diceraikan.

bila tengok orang couple aku pun tringin nak couple tapi rasa takut nak mencuba, sebab selalu tengok kawan2 ada yang frust, yang selalu gaduh ngan pak we dorang n macam2 lg. bayangkan kalau kita dah sayang sangat2 kat seseorang 2 n then dia tinggalkan kita, mesti merana hidup. aku mintak2 dijauhkan dari semua tu.

aku nak cari kawan lelaki bukan untuk dibuat pak we tapi untuk dijadikan suami, teman baik, pendengar yang setia, ayah kpd bakal anak2 aku, menantu utk ibu dan ayah dan yg paling penting pembimbing aku menuju ke syurga. dia la juga orang yang akan memperbetulkan segala tindak-tanduk aku dan tidak takut utk menegur kesalahan yang aku lakukan.

aku xpernah letakan syarat dalam mencari suami ni, cuma aku harap dia ada pegangan agama islam, dapat menerima aku seadanya, boleh menerima segala kekurangan aku dan yang paling penting dia boleh menerima keluarga aku seadanya. aku xpernah harap dia tu seorang yg hensem sbb aku sedar diri yang aku pun bukannya lawa, aku jga xharap dia seorang yg alim sebab aku pun bukannya alim sangat dan masih bnyak lg yg kena belajar. aku juga harap dia boleh masuk dalam kuarga aku supaya kalau ada apa2 program yg melibatkan kuarga xde la canggung sngat n buat hal2 sendiri je.. masa bersama kuarga ni adalah masa untuk beramah-mesra sesama kita.

kalau nak taw seseorang tu ikhlas atau x nak berkawan dengan kita, dia xkan takut untuk berjumpa dengan family kita. kalau banyak dalihnya tu bermakna dia berniat just nak jadikan kita gf je n utk suka2. bagi aku berkawan biarlah ramai tapi hati aku hanya utk org yg betul2 ikhlas nak jadikan aku isteri dia. hehe.. banyak plak merapu malam ni.. jodoh oh jodoh kat mna kau agaknya sekarang ni.. bila agaknya kita akan bertemu.. akan kutunggu mu wahai encik bakal suami aka jodohnku..

p/s: kalau rasa berkenan masuk meminang terus jangan nak bercinta la sangat..( peringatan tuk dri sendri gak agar xterpesong niat 2 )

Thursday, 21 March 2013

~ My SiStEr WeDdInG~













~my lovely family~

            

~1m4u kat UITM puncak alam n Sunway Piramid~



~jAlAn-JaLaN kAt HaTnYaI~

                              
hurm.. dah lma xpost ape2 kat dalam ni... dah bersawang agaknya blog ni.. agaknya ada x org bca blog ni..hehehe,.. xkisah la ada orang baca ke x asalkan i hepi.. malam ni nak citer kenangan kitaorang pegi jalan2 kat Hatnyai... HATNYAI yer kawan2 smua... oversea g2,,huhu. best pegi sana, kiranya berbaloi la ngan harga yg kna bayar... tempat first kotaorg pergi ialah taman Hatnyai, kat sana bleh masuk icedom. tmpat 2 kiranya macam satu blik yg ada ukiran bangunan2 dari seluruh dunia yg dibuat dari ice... kat taman 2 jgak kita bleh makan sbb ada kedai makan yang halal.. tapi yang selalu jdi masalahnya ialah diorang xbrape faham bahasa melayu ataupun english..huhu dah jadi macam ayam cakap ngan kucing la plak... kitorang mintak air laici tapi dapat air masak...huhuhu... kecian kan..

seterusnya, kitaorang pegi tempat naik gajah. kat situ bleh la sape2 nak naik gajah atau motor yg besar 2.. harga pun ok la.. kat sana gak ada kedai2 yg jual cenderamata atau cenderahati.. korang pilih la nak gna istilah yg mna..hehehe. destinasi deterusnya, ialah nora plaza.. Nora Plaza ialah tempat menjual barangan kulit. kat sini ada macam2 bermula dari kasut sampai la ke topi... yg untungnya shopping kat sni ialah kita akan dapat diskaun sebanyak 20 pratus.. hehehe so kita pow sandal sepasang...

lepas Nora Plaza kita pegi plak kat tempat jual makanan. kat sni ada mkanan kering, kekacang n macam2 lagi. tapi i heran pun sbb dah slalu makan kan kelantan. mklum la sempadan je ngan takbai 2..huhuhu. kat sni sempat la bli mkanan yg betul2 suka iaitu jambu batu kering ataupun guava kering. kat sni jugak ada jual pes utk buat tomyam..ramai la member2 yg bli utk bg kat family kat kampung. kat sni juga dpat gambar yang ditangkap masa trun dari bas.. cepat je diorang buat keje... huhuhu

last sekali kitaorang pegi kat pasar terapung Hatnyai.. kat sni la paling best shopping.. sempat la jugak shopping baju utk adik n anak2 sedara tersayang.. melayang duit I..huhu. yg speselnya kat sni ialah kitaorang kna bli makanan kat atas perahu...harga dia plak memang murah.. macam2 mkanan ada kat sini sampai xtaw nak makan apa.. last2 kita makan sup daging n makanan yang bakar2 tu.. air dia plak dijual dalam bekas2 yang sangat cute..

sepatutnyam kitaorang pegi ke pantai shamila yang ada ikan duyung 2 tapi disebabkan xcukup masa kitaorang xpergi.. lpas je shopping kat pasar terapung 2 kitaorang terus je balik.. huu penat tapi pengalaman yang menyeronokan.. so sampai sni je dlu yer celoteh kita..papai...

p/s: ayat terabur,,sabar je la yer (malas nak betulkan) hehehe